Україна домовилася про безвіз із трьома країнами Латинської Америки

 

Україна та Колумбія готуються завершити всі процедури для запровадження безвізового режиму між країнами. Також українське дипломатичне відомство досягло домовленості про безвізовий режим з Уругваєм та подальше розширення “безвізу” – з Перу.

Про це йдеться в повідомлення МЗС України та сайту “Європейська правда”.

Зазначається, що 13 квітня директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, який проводить турне Південною Америкою, провів зустріч із директором з консульських та міграційних питань МЗС Колумбії Лус Стелою Портілья та директором департаменту Європи зовнішньополітичного відомства Колумбії Хуаном Гільєрмо Кастро.

“Сторонами констатовано необхідність активізації зусиль, спрямованих на підписання ближчим часом двосторонньої угоди про скасування візових вимог для громадян України та Колумбії. Досягнуто домовленості про надання максимального сприяння завершенню відповідних формальностей”, – йдеться в повідомленні МЗС.

Напередодні під час зустрічей Погорельцева в Монтевідео (Уругвай) була досягнута домовленість про підписання угоди про безвізовий режим між Уругваєм та Україною.
Формально даний документ ще не підписаний, але домовленість щодо нього узгоджена з керівником міграційної служби, керівництвом МЗС, а також із членами парламенту Уругваю, зазначив Погорельцев у коментарі “ЄП”.

“Після узгодження необхідних формальностей для підписання та набрання чинності відповідною двосторонньою угодою Уругвай стане ще однією країною, куди громадяни України зможуть подорожувати без віз”, – пояснив він.

Сергій Погорельцев також повідомив, що ближчим часом буде формалізована домовленість про угоду щодо безвізу з Перу.

За словами дипломата, цей документ розширить перелік категорій громадян України, які матимуть право на безвізовий в’їзд до Перу.

Зараз ця країна в односторонньому порядку дозволяє безвізовий в’їзд українцям, що подорожують з метою туризму, але не має такого дозволу для інших категорій, зокрема бізнес-подорожувальників.

Читайте також:
Україна домовилася про безвіз зі ще однією країною Близького Сходу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна