Доба АТО Страсної п’ятниці: працювала важка артилерія, двоє поранених

 

Минулої доби, 6 квітня, російсько-окупаційні війська продовжували ігнорувати «великоднє перемир’я». Агресор здійснив 42 обстріли позицій українських Збройних сил, застосувавши при цьому озброєння заборонене Мінськими угодами.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку із забороненої 122-мм артилерії, а також озброєння БМП противник обстріляв наші позиції в Широкиному, а з мінометів калібру 82 мм – поблизу Пісків.
З гранатометів та стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисниках Водяного, Лебединського, Мар’їнки та неодноразово Авдіївки. Великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю агресор застосував по наших укріпленнях неподалік Талаківки і Гнутового. Також зі стрілецької зброї обстріляні захисники Красногорівки, Павлополя, шахти «Бутівка», Пісків і Кам’янки, а снайперський вогонь вівся поблизу Широкиного.

На Луганському напрямку із 120- та 82-мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по українських опорних пунктах поблизу Луганського. Крім цього, 120-мм міномети окупанти застосували по захисниках н.п. Валуйське, а міномети калібру 82 мм, озброєння БМП та великокаліберні кулемети – по оборонцях Троїцького.
Також із 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вогонь вівся по наших позиціях в районі н.п. Новолуганське.

Унаслідок ворожого вогню два українські воїни отримали поранення. Постраждалих захисників оперативно доправлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу.

Читайте також:
Таймлайн втрат української армії: березень 2018. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна