Значною часткою українських обленерго володіє російський націоналіст, це загроза нацбезпеці, – Atlantic Council

 

В 11 з 24 українських обленерго значною часткою володіє російський націоналіст Олександр Бабаков, який перебуває під санкціями Заходу через його роль в російській окупації та анексії Криму. Через це Україна має проблему безпеки енергопостачання, заявив аналітик Atlantic Council Андерс Аслунд.

Як передає “Голос Америки” з посиланням на статтю експерта, Бабаков фігурує в так званих “Панамських паперах“. Він – сенатор у Раді Федерації РФ, колишній віце-спікер Держдуми, був головою партії “Родіна”, зараз – у “Єдиній Росії”.

Аналітик радить українському урядові заморозити його активи з огляду на питання національної безпеки.

“Ми турбуємось через російські кібернапади на українську енергомережу, в той час як значною її частиною володіє, контролює та управляє ворог”, – зазначив Аслунд.

Ще один значний власник – Костянтин Григоришин – раніше був російським громадянином, але отримав українське громадянство.

Читайте також:
США ввели санції ще проти 38 компаній та осіб через агресію РФ в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна