Новим головою НАЗК став Олександр Мангул

 

Головою Національного агентства з питань запобігання корупції обраний член НАЗК Олександр Мангул.

Відповідне рішення було ухвалено на позачерговому засіданні Агенції в середу, 28 березня.

Відтак Мангул очолюватиме НАЗК в наступні два роки, змінивши на посаді Наталію Корчак, термін повноважень якої закінчився (закон не дозволяє обіймати посаду голови НАЗК два терміни поспіль).
Як відомо, голова НАЗК обирається серед п’яти членів НАЗК.

Заступником Мангула обраний Станіслав Патюк.

Наталія Корчак тепер продовжить роботу як рядовий член НАЗК.
Вона подякувала всім, хто разом із нею “пройшов нелегкий шлях становлення Агентства”. Серед досягнень НАЗК за роки її керівництва Корчак назвала формування антикорупційної політики, державне фінансування партій, запуск реєстру електронних декларацій, підготовка до запуску реєстру корупціонерів.
Вона також зазначила, що НАЗК підготувала та передала Кабінету Міністрів проект антикорупційної стратегії на наступні три роки, передає “Українська правда”.

Олександр Мангул був призначений членом Національного агентства з питань запобігання корупції розпорядженням Кабінету Міністрів від 17 січня 2018 року № 31-р.
Він народився 24 липня 1976 року у місті Кам’янка-Дніпровська Запорізької області.
У 1999 році закінчив Таврійську державну агротехнічну академію (економіст). У 2004 році закінчив Національну академію державного управління при президенті України (магістр державного управління).
У 2000-2013 роках працював на різних посадах у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі та Державному комітеті з питань регуляторної політики та підприємництва – від головного спеціаліста до директора департаменту.
2013-2014 – заступник голови правління ПАТ “Лисичанський склозавод “Пролетарій”.
Із травня 2015 року по лютий 2018-го обіймав посаду голови Мелітопольської районної державної адміністрації Запорізької області.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна