Україна виконала контракт на постачання до Таїланду танків “Оплот”

 

Контракт на постачання  бойових танків “Оплот-Т” до Таїланду успішно завершено.

Про це в понеділок, 26 березня, повідомила прес-служба державного концерну “Укроборонпром“.

Танки були виготовлені держпідприємством “Завод ім. Малишева” (Харків).

“Крайня партія бойових машин успішно витримала випробування у присутності замовників і ближчим часом буде направлена до країни дислокації”, – заявив гендиректор ДК “Укроборонпром” Павло Букін після завершення випробувань.

“Завдяки виконанню цього контракту Україна отримала валютні надходження до бюджету, а виробничі потужності підприємства отримали повне завантаження”, – ідеться в повідомленні.

Очікується, що наступна партія бойових машин буде виготовлятись в інтересах Збройних сил України.

“Із завершенням експортного контракту з Таїландом концерн налаштовується на виробництво танків для ЗСУ.
БМ “Оплот”, прийнятий на озброєння ще 2009 року, вимагає оновлення деяких комплектуючих. Адже за цей час з’явилися важливі технологічні інновації. Водночас Збройні сили та підприємства “Укроборонпрому” отримали досвід застосування військової техніки в зоні АТО. Ми готові інтегрувати в “Оплоти” для української армії технології, опрацьовані з урахуванням бойового досвіду. Ідеться про передове цифрове оснащення, зокрема, прицільний комплекс та систему управління вогнем”, – сказав Букін.

Він повідомив, що створення нових “Оплотів” відбувається у відповідності до дослідно-конструкторських робіт, які наразі узгоджуються із Міністерством оборони України. Ці роботи передбачають і значну модернізацію танків Т-64, які експлуатуються в український армії, для уніфікації з “Оплотами”.

Така уніфікація значно зменшить вартість виробництва “Оплотів” та модернізації Т-64, вказує “Укроборонпром”.

Як відомо, контракт на суму понад 240 млн. доларів на постачання до Таїланду 49 українських танків “Оплот” було укладено в 2011 році.
У квітні 2012 року ДП “Завод ім. Малишева” розпочав його реалізацію.

Читайте також:
З00 млн. грн. на закупівлю для ЗСУ танків “Оплот” – багато чи мало?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна