В Івано-Франківську перепоховали знайдені тіла 134 жертв НКВС

 

У суботу, 24 березня в Меморіальному комплексі “Дем’янів Лаз” біля Івано-Франківська відбулася церемонія перепоховання тіл 134 жертв комуністичного терору.

Ці останки були виявлені 14 серпня 2017 року в Івано-Франківську на вулиці Ленкавського як масове поховання убитих окупантами з НКВС СРСР у 1939-1941 роках. Тіла зі слідами катувань було скинуто в три неглибокі траншеї.

“Напередодні священнослужителі відправили поминальну панахиду. Сьогодні ж знайдені останки знайшли спочинок у місці, де покояться українці, які були знищені радянським окупаційним режимом через любов до рідної землі”, – повідомляє в суботу прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Серед загиблих є двоє дітей — дівчинка 16 років та хлопчик 8 років. Ідентифіковано також тіло священика УГКЦ з села острів Галицького району Степана Цибуха.

Пом’янути загиблих та вшанувати їх хвилиною мовчання прийшли десятки небайдужих, місцеві керівники, відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета, представники громадських організацій.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна