Львівська облрада вимагає розірвати дипвідносини з Росією

 

Львівська обласна рада звернулася до керівництва України з вимогою розірвати дипломатичні відносини з Росією.

Відповідне рішення ухвалили депутати на засіданні у вівторок, 20 березня, повідомляє сайт ЛОР.

“Своїми останніми діями Російська Федерація продовжує демонстративно нехтувати територіальною цілісністю України, міжнародними договорами та принципами цивілізованого суспільства. Проведення виборів в анексованому Криму, постійні провокації на українській території, диверсії проти громадян у країнах Європи зумовлюють необхідність рішучіших кроків для зміцнення безпеки України”, – мотивують своє рішення депутати Львівського регіону.

“З огляду на це, ми, депутати Львівської обласної ради, вимагаємо від вищого керівництва держави розірвати дипломатичні стосунки з Російською Федерацією. Вважаємо недопустимими такі взаємини з країною, яка є окупантом нашої території”, – сказано у зверненні.

Також облрада виступила за введення візового режиму для громадян РФ.

Крім того, депутати звернулися до Міністерства закордонних справ і Служби безпеки України з вимогою оголосити персоною нон-грата депутата польського Сейму Роберта Вінніцького за спалення ним портретів Романа Шухевича і Степана Бандерина акції 20 березня біля посольства України у Варшаві.

Як інформувала “Новинарня“, в середині 2017 року впровадити візовий режим для громадян РФ було ідеєю вищого керівництва України, зокрема пов’язаного з “Народним фронтом”, і тоді в Раді рахували голоси за ухвалення такого рішення.

Читайте також:
Більшість українців підтримує запровадження візового режиму з Росією,
– опитування

Турчинов виступив за якнайшвидший візовий режим з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна