За перевезення нелегалів лише в Греції затримані 132 українці

 

У Греції за станом на початок березня 2018 року затримали 148 громадян України, 132 із яких – за звинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів.

Про це розповів офіційний представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“За результатами зустрічі в міністерстві юстиції Греції минулого тижня грецька сторона повідомила, що станом на 5 березня 2018 року в Греції затримані і утримуються 148 громадян України, 105 із них засуджені до різних термінів покарання, по 43 проходять слідчі дії, або ж справа знаходиться на етапі досудового розслідування “, – сказав Кирилич.

Серед затриманих громадян України, які є і членами екіпажів іноземних суден, і тими, хто був затриманий за перевезення нелегальних мігрантів. Зокрема 132 затримані за перевезення нелегалів.

Представник МЗС також зазначив, що 16 громадян України були звільнені за рішенням суду достроково в 2017 році, ще трьох звільнили у 2018 році.

“Ми продовжуємо констатувати висхідну динаміку затримань громадян України за перевезення нелегальних мігрантів”, – зазначив Кирилич.

За його словами, законодавство Греції передбачає до 25 років позбавлення волі за перевезення нелегальних мігрантів.

Читайте також:
Українець Денис Бровченко, який нелегально возив біженців у Грецію,
отримав 180 років тюрми. І звинувачує МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна