У США затримали підозрюваного у справі загибелі журналіста Сергієнка

 

У США затримали Андрія Іносова, який є підозрюваним у справі загибелі журналіста Василя Сергієнка і до цього перебував у розшуку.

Як передає “Новинарня” з посиланням на ТЕКСТИ, про це повідомив Олег Скобченко – друг Василя Сергієнка і свідок у справі.

“Тішать добрі новини. У Штатах затриманий Андрій Іносов. Це ще один виконавець злочину, він був у розшуку довший час. Було відомо, що він в Сполучених Штатах перебуває, але зараз його ФБР вже взяло. Він знаходиться під вартою, і суд розглядає його депортацію”, – повідомив Собченко.

Питанням передачі Іносова до України займається МЗС та міжнародний відділ Генеральної прокуратури.

“Є сподівання, що він буде говорити на тему причетності Геннадія Бобова( екс-регіонал, нині нардеп від “Партії Відродження”)  до цієї справи, він мав з ним численні контакти. Іносов – колишній боєць ММА [змішані єдиноборства – Ред.], так само, як і решта виконавців. Він був керівником групи викрадачів Василя. З Бобовим його пов’язують особисті контакти, а також те, що він користувався автомобілями Бобова”, – додав Собченко.

У Департаменті спецрозслідувань від відповіді про затримання Іносова ухилились, зазначивши, що це дуже делікатне питання. Прокурор Олексій Ніколайчук лише підтвердив, що, за даними Інтерполу, Іносов справді перебуває у США.

“У нас перебуває два провадження по Сергієнку. Одне – стосовно ймовірних замовників. Друге – щодо двох підозрюваних виконавців, особи яких встановлені, і які перебувають в розшуку. Це Іносов та Федоров [решту виконавців зараз судять і вони знаходяться під вартою – Ред]. Оскільки вони можуть свідчити щодо замовника злочину, то з розголошенням інформації про затримання варто бути дуже делікатним”, – пояснив Ніколайчук.

Він також підтвердив, що за оперативною інформацією Федоров, ймовірно, вже загинув. “Але поки ми не встановили місце поховання і не переконались у цьому остаточно”, – підкреслює прокурор. Він відмовився підтверджувати або спростовувати інформацію про затримання Іносова, посилаючись на таємницю слідства.

Станом на зараз більшість учасників злочину вже під вартою. Це

– ймовірний організатор Вадим Мельник;

– ймовірні викрадачі Горбенко, Недибалюк; викрадач Завражин вийшов під заставу;

– ймовірний вбивця Воронков;

Залишається відкритим питання замовника. Близькі і колеги називають місцевого нардепа-аграрія Геннадія Бобова причетним до вбивства, адже на нього вказує і контакт з виконавцями, і місце, де було знайдене тіло Сергієнка (поблизу бази “Модус”, що належить одній з юрособі Бобова), і документація, знайдена при обшуку. Проте, офіційно він підозрюваним у справі досі не став.

Як повідомляла “Новинарня“, 4 квітня 2014 року Василя Сергієнка викрали з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. При викраденні його били та нанесли поранення ножем. Мати журналіста бачила, як його вивозять на машині.

На пошуки побратима миттєво зібралась місцева самооборона. Наступного ранку його знайшли закатованим насмерть у лісі неподалік бази «Модус».

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

Василеві Сергієнку було 58 років. У Корсунь-Шевченківському в нього залишилася мати, доглядати яку за кілька років до вбивства він і приїхав із Запоріжжя. Йому посмертно присвоєне звання Герой України.

Вбивство розслідують за статтею “викрадення людини та умисне вбивство викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб”.

ЗМІ неодноразово писали про причетність до цього злочину людей з оточення нардепа-бізнесмена Геннадія Бобова.

Читайте також:
Підозрюваного в убивстві журналіста Сергієнка в Черкасах відпустили і знову затримали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна