Суд дозволив заочне розслідування щодо Курченка у справі “злочинної організації”

 

Печерський райсуд Києва у середу, 7 березня, надав Генпрокуратурі дозвіл на заочне розслідування щодо олігарха-втікача Сергія Курченка.

Про це повідомила речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

“Як повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні Костянтин Кулик, 07.03.2018 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Курченка С.В.” – написала вона у “Фейсбуці”.

Сарган нагадала, що дозвіл стосується розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Курченка у створенні злочинної організації, а також у вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень.

За її словами, олігарх підозрюється у заволодінні чужим майном, величезними коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки, в ухиленні від сплати податків, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, та організації фіктивного підприємництва.

За інформацією речниці ГПУ, злочинна організація Курченка спричинила збитки, що сягають понад 14 мільярдів гривень.

За відповідними фактами Курченку повідомлено про підозру, йому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Як відомо, Курченко з лютого 2014 року перебуває за межами України, де переховується від слідства за кількома кримінальними провадженнями. Його оголошено у розшук.
Підозрюваному ухвалою слідчого судді обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Читайте також:
Печерський суд арештував майно медіахолдингу UMH Курченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна