СБУ затримала в Києві підприємця, який постачав медикаменти “ДНР”

 

Співробітники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури затримали в Києві бізнесмена, який, за висновком СБУ, забезпечував медикаментами “ДНР”.

Про це повідомляє сайт СБ України 5 березня.

Зазначається, що мешканець Донецька організував постачання медикаментів з України через територію РФ на тимчасово окуповану Донеччину.

За документами ліки нібито експортувались до країн близького зарубіжжя, оборудки проводилися через низку підконтрольних комерсанту фірм, зареєстрованих в Україні.

“Комерційними структурами він (затриманий) керував дистанційно з тимчасово окупованого Донецька. Ввезену у «ДНР» продукцію ділок реалізовував у медичні заклади, зокрема до тих, де проходять лікування та реабілітацію бойовики, причетні до вчинення терористичних актів та злочинів проти мирного населення. Місцевому населенню комерсант реалізовував медпрепарати за цінами завищеними у чотири-п’ять разів”, – ідеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник сплачував усі “податки та збори” до так званого бюджету “ДНР”, з якого фінансується діяльність незаконних збройних формувань бойовиків.

“Отриманий від незаконного бізнесу прибуток дозволив ділку утримувати у французькій Ніцці власну яхту та користуватися у тимчасово окупованому Донецьку новим автомобілем Bentley”, – зазначили в СБУ.

При цьому співробітники СБ України зафіксували, що за свої оборудки бізнесмен намагався отримати з українського бюджету відшкодування ПДВ на суму майже 4 мільйони гривень.

 

 

 

Під час обшуків в його офісах у Києві та Харкові правоохоронці вилучили гроші, чорнову бухгалтерію та печатки різних підприємств, задіяних в оборудці.

Зловмисникові повідомили про підозру за ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму) та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Рух коштів на рахунках підприємств, залучених до протиправної оборудки, та на особистих рахунках організатора схеми заблоковано.

Читайте також:
СБУ заявила про фінансування “ДНР/ЛНР” будівельною фірмою
і депутатом-втікачем Марковим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.