Київ не допустить проведення виборів президента РФ у посольстві Росії, – Клімкін

 

Міністерство закордонних справ України спрямувало ноту МЗС РФ, в якій наголосило на неможливості організації виборів президента Росії в диппредставництві РФ на території України у разі проведення цих виборів на території окупованого Криму.
Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін.

“Надіслали ноту МЗС РФ. 1. Рішучий протест проти виборів президента РФ на території окупованого Криму. 2. Застерегли від спроб організувати вибори на території окупованого Донбасу. 3. Наголосили, що не може бути ніяких виборів у диппредставництві РФ на території України без повного виконання перших двох умов”, – написав міністр Клімкін у “Твіттері” ввечері 23 лютого.

“Будемо працювати над тим, щоб усі залучені до виборів президента РФ на території окупованого Криму потрапили під відповідні санкції”, – додав Павло Клімкін.

Нагадаємо, вибори президента РФ призначені на 18 березня 2018 року – роковини анексії Криму й Севастополя Росією.
Голосування заплановане також і в Криму, що не відповідає міжнародній практиці щодо окупованих територій.
Україна не визнавала вибори до Держдуми РФ 2016 року, які також проходили в Криму. З огляду на це, в день виборів 18 вересня 2016-го відбувалися сутички біля будівлі посольства Росії в Києві, де було влаштовано дільницю для голосування.

Читайте також:
На виборах до Держдуми РФ в Україні проголосували 0,5% російських громадян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна