Фінал відбору на “Євробачення” виграв Melovin. ВІДЕО

 

Україну на пісенному конкурсі “Євробачення-2018”, що відбудеться в травні у столиці Португалії – Лісабоні, представлятиме MELOVIN – 20-річний Костянтин Бочаров з Одеси.

Це право він виборов у фіналі національного відбору на ЄБ-2018, який відбувся в Києві у суботу, 24 лютого.

Судді оцінили англомовну пісню Меловіна Under The Ladder 5 балами із 6-ти, віддавши найвищий бал Таянні (Тетяна Решетняк із Чернівців).

Натомість більшість глядачів проголосувала саме за Меловіна (6 балів), а Таянна із піснею “Леля” отримала від них 4.

Друге місце від глядачів (5 балів) отримав київський гурт KADNAY, якому журі поставило тільки 3 бали.

Загалом у голосування взяли участь 179 тисяч глядачів.

Підсумкова таблиця (к-ть балів, від суддів + від глядачів):

  1. MELOVIN – 11 (6 + 5)
  2. TAYANNA – 10 (6 + 4)
  3. KADNAY – 8 (3 + 8)
  4. LAUD – 6 (4 + 2)
  5. VILNA – 4 (1 + 3)
  6. The Erised – 3 (2 + 1)

Як відомо, російськомовний одесит Костянтин Бочаров “Меловін” – переможець 6-го сезону вокального шоу “X-Фактор”.

Після півфіналу MELOVIN вніс у свій номер певні зміни. Так, виступ артиста у фіналі супроводжували величезні сходинки на сцені, які в кінці запалали справжнім полум’ям, а згори на них грав на роялі сам виконавець.

MELOVIN – Under The Ladder

TAYANNA також дещо видозмінила свій виступ: на відміну від півфіналу, на цей раз співачка вийшла на сцену не в коротенькій сукні й туфлях на височезних підборах, а в кросівках і вільному бранні в стилі кежуал – брюках і піджаку.

TAYANNA – Леля (виступ у фіналі національного відбору)

Як писала “Новинарня“, LAUD (Влад Каращук), The Erised (солістка – Соня Сухорукова) та VILNA (Ірина Василенко), вийшли у фінал за результатами першого півфіналу, а MELOVIN (Костянтин Бочаров), TAYANNA (Тетяна Решетняк) та гурт KADNAY (учасники – Діма Каднай і Філ Коляденко) перемогли у другому півфіналі.

Переможців обирали за принципом 50:50 – за результатами голосування журі й телеглядачів. При цьому голоси глядачів мають вирішальне значення: якщо кілька виконавців набирають однакову кількість балів, переможцем вважається той, хто отримав вищий бал за результатами голосування телеаудиторії.

До журі входили переможниця “Євробачення-2016” Джамала, композитор, саунд-продюсер і засновник групи The Maneken Євген Філатов та шоумен, співак і продюсер Андрій Данилко, який в образі Вєрки Сердючки посів друге місце на “Євробаченні-2007”.

Після виступу Меловіна Джамала зізналася, що фанати співака погрожували їй розправою, якщо цього разу вона “повторить помилку минулого року” (тобто поставить низьку оцінку, як під час нацвідбору 2017 року).

Попри таку поведінку фанів, Джамала високо оцінила виступ MELOVIN.

“Ти такий крутий, я дякую, що ти повернувся. Ти неймовірно виріс, ти сам зробив номер, сам написав пісню. Для цього і робиться цей рік. Оце треба оцінювати. Важливо, що ти зростаєш як персоналія, як творча одиниця. Це треба оцінювати”, – сказала артистка.

Сам MELOVIN попросив у Джамали вибачення за поведінку своїх фанів.

Фотогалаеря:

Melovin Eurovision Melovin відбір на Євробачення Tayanna Eurovision Eurovision jury Tayanna Eurovision
<
>
Melovin на "Євробаченні"

Виступи інших фіналістів національного відбору на “Євробачення-2018”

KADNAY – Beat Of The Universe

The Erised – Heroes

LAUD – Waiting

VILNA – Forest song 

Нагадаємо, “Євробачення-2018” відбудеться 8-12 травня у столиці Португалії, Лісабоні, завдяки співаку Салвадору Собралу, який 2017 року переміг на конкурсі у Києві з піснею Amar Pelos Dois – “Кохання для двох”.
Його перемога для Португалії стала першою за всі 48 років участі цієї країни в пісенному конкурсі “Євробачення”.
До слова, в грудні 2017 року Собралу зробили операцію з пересадки серця, оскільки він мав вроджену ваду цього органа.

За правилами “Євробачення” у фінал автоматично потрапляють представники “Великої п’ятірки” країн-засновниць конкурсу (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Велика Британія) та країни, яка приймає конкурс (у 2018-му, відповідно, Португалії).

Через низьке місце гурту O`Torvald на київському “Євробаченні-2017” представник України на конкурсі в Португалії 8-12 травня 2018 року ще повинен буде доводити право співати в головному фіналі, тож спершу виступить у другому півфіналі 10 травня.

З кожного півфіналу буде відібрано по 10 найкращих виконавців. У першому півфіналі глядачі побачать 19 конкурсантів, у другому – 18.

Раніше стало відомо, що український співак Микита Алєксєєв виступить на “Євробаченні-2018” від Білорусі.
Проект Alekseev виграв відбір у Мінську; також він є популярним у Росії, де постійно гастролює і бере участь у музичних преміях.

Читайте також:
Переможець Євробачення-2017 
– представник Португалії Сальвадор Собрал із піснею про кохання. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна