У прокуратурі назвали винного в загибелі прикордонника на Львівщині

 

Військова прокуратура Львівського гарнізону в рамках кримінального провадження за фактом загибелі на полігоні військовослужбовця Державної прикордонної служби назвала винним у цьому керівника стрільб.
Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону.

“Установлено, що 22 лютого 2018 року керівник стрільб кінологічного навчального центру ДПС України, що в смт Великі Мости на Львівщині, під час виконання навчальних стрільб, порушивши порядок та техніку безпеки під час їх проведення, перевищив службові повноваження, чим спричинив загибель військовослужбовця за контрактом прикордонної комендатури швидкого реагування кінологічного навчального центру”, – ідеться в повідомленні.

За попередньою версією, 36-річний прапорщик, отримавши поранення голови, загинув близько 12:30 на території полігону навчального центру внаслідок детонування боєприпасу РПГ-7В.

Прес-служба оприлюднила фото річного гранатомета, з якого вибухнула гармата.

Зазначається, що досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 426-1 КК України здійснює Головне управління Нацполіції України у Львівській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура гарнізону.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.