АСК звільнив журналістів “Новоросія ТВ” Васильця і Тимоніна під домашній арешт, справу – на перегляд

 

Апеляційний суд міста Києва частково задовольнив клопотання захисту журналістів Дмитра Васильця і Євгена Тімоніна, обвинувачених у сприянні діяльності терористам “ДНР”, та змінив міру запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт на 60 днів.

Про це повідомила адвокат засуджених Світлана Новицька, передають 21 лютого “Українські новини”.

Також, за словами адвоката, Апеляційний суд скасував рішення Андрушівського райсуду Житомирської області та вирішив переглянути справу у першій інстанції.

При цьому суддя звільнив їх з-під варти в залі суду і зобов’язав перебувати за місцем проживання з обов’язковим носінням електронного браслета.

Нагадаємо, що 29 вересня 2017 року в Житомирській області засудили двох журналістів так званого “17 каналу”, які звинувачуються в причетності до створення сепаратистського телеканалу “Новоросія ТБ”.
Колегія суддів Андрушівського районного суду Житомирської області засудила киянина Дмитра Васильця і Євгена Тімоніна з Бердичева до 9 років позбавлення волі кожного. Суд визнав їх винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 258-2 та ст. 161 Кримінального кодексу України.

За інформацією СБУ, у 2014 році Василець і Тимонін приїхали до тимчасово окупованого терористами Донецька на запрошення “діяча” так званої “ДНР” Павла Губарєва. На замовлення терористів чоловіки надали технічну, практичну та методичну консультації для створення та запуску сепаратистського каналу “Новороссия ТВ”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна