У Варшаві побили українців через національність

 

У Варшаві в одному з міських автобусів чоловік  напав на двох українців через їхньою національність.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє “Польське радіо“.

Напад стався у районі Воля в столиці Польщі. Двоє українців чекали на зупинці на автобус. Інцидент почався відразу після того, як вони ввійшли у автобус.

«Коли вони входили в автобус, одного з українців відштовхнув тілом якийсь чоловік. Коли автобус почав рух, той самий чоловік підійшов та напав на них, завдаючи їм удари кулаками в голову. Водночас агресор вигукував їм образи через їхню національність у присутності інших пасажирів», – розповіла підкомісар Марта Сульовська з Районної комендатури поліції.

Нападник використовував вульгарну і образливу лексику. Коли автобус зупинився, чоловік вибіг.
На місце викликали карету швидкої допомоги, яка повезла постраждалих українців до лікарні. Вони отримали синці та рани голови. Чоловікам наклали шви.

Поліція досить швидко знайшла та затримала зловмисника.  27-річного нападника звинуватили у побитті на національному ґрунті з хуліганських міркувань. За це йому загрожує до п’яти років ув’язнення.

Читайте також:
У Польщі українського працівника кафе побили через його національність

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна