МОУ: бойовики випустили по позиціях ЗСУ понад 200 мін, є важко поранений

 

Cитуація в зоні АТО у суботу, 17 лютого, загострилася. За минулу добу бойовики 20 разів порушили режим тиші, із них 19 – на Луганському напрямку.
“При цьому противник випустив по захисниках України 70 мін калібру 120 мм та близько 150 мін калібру 82 мм”, – заявив Максим Праута, речник Міністерства оборони України з питань АТО, на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, українські військові вісім разів відкривали вогонь у відповідь зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

Унаслідок бойових дій один український військовий отримав поранення, ще один – бойове травмування.

“Стан здоров’я одного з військовослужбовців – тяжкий, іншого захисника – задовільний. Наразі їм надається уся необхідна кваліфікована допомога”, – зазначив полковник Праута.

На Луганському напрямку більшість порушень режиму тиші сталися на Світлодарській дузі. Вранці і вдень бойовики здійснювали нетривалі обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншого піхотного озброєння поблизу Залізного, Луганського, Малинового та Кримського.
З 16:00 до опівночі бойовики здійснили низку обстрілів зі 120-мм та 82-мм мінометів по українських позиціях біля Луганського, Троїцького, Кримського та Світлодарська.
“При цьому окупанти супроводжували мінометні обстріли вказаних оборонних позицій, а також поблизу Новоолександрівки, активним вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншого піхотного озброєння. Вночі в районі Луганського зафіксовано ще й обстріли з озброєння БМП”, – зазначив речник Міноборони.

На Донецькому напрямку близько 9-ї години ранку бойовики обстріляли українські позиції біля Тарамчука із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Варто зазначити, що речник МОУ не згадав ситуацію біля Донецька. Раніше штаб АТО двічі – у ранковому зведенні 18 лютого та вечірньому 17-го – повідомляв, що “на Донецькому напрямку неподалік Пісків загарбники вели вогонь із озброєння танка та мінометів різних калібрів”.

Читайте також:
Штаб АТО не підтверджує заяви “сепарів” про бій ДРГ під Пісками і полоненого

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна