Сепаратисти з ОРДЛО формують “єдиний соціокультурний простір”

 

ОРДЛО почали формувати єдиний соціокультурний простір.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляють офіційні ЗМІ ОРЛО.

“У сфері культури планується проведення низки заходів щодо складання договору про співпрацю “республік”. Планується, що в рамках цих угод пройдуть заходи зі створення єдиного соціокультурного простору”, – заявив 14 лютого так званий “в.о. міністра культури, спорту і молоді ЛНР” Дмитро Сидоров.

Зазначається, що почнеться зокрема взаємодія музеїв і бібліотек “ДНР” і “ЛНР”. У сфері спорту також планують укласти договір про взаємодію і проводити деякі заходи разом – “нехай небагато, але представлені від двох республік”.

“Крім того,  дуже важливо буде визнання звань і розрядів наших спортсменів в ДНР, а ми, відповідно, визнаємо їх спортивні звання та розряди”, – додав сепаратистський урядовець.

Також “у рамках початку взаємодії” команда  т. зв. “ЛНР” бере участь у військово-спортивних іграх “Зоря “, які організовані в ОРДО.

“В сфері культури буде актуальним проведення круглих столів, на базі яких ми будемо обговорювати взаємодію по лінії музейної діяльності, по бібліотеках, щодо народної творчості… Важливо обмінюватися досвідом, виходити за межі лише наших міст”, – додав Сидоров.

Читайте також:
Сепаратисти “ЛНР” і “ДНР” хочуть створити спільний митний простір

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна