Спостерігачі ОБСЄ не змогли підтвердити обстріл з території Росії

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні не змогли отримати інформацію про постріли з території Росії в бік прикордонників чи ЗС України, про які 8 лютого заявили у штабі АТО.

Як сказано у звіті ОБСЄ від 10 лютого, “СММ уточнювала повідомлення про обстріли спостережного пункту Збройних сил України, розташованого на північний схід від н. п. Гарасимівка (підконтрольний уряду, 38 км на північний схід від Луганська) поблизу державного кордону України з Російською Федерацією 8 лютого.
Члени патруля Місії не змогли доїхати до зазначеного місця через відсутність під’їзних доріг, які піддаються визначенню. На околицях Гарасимівки, приблизно в 5 км на захід від місця можливого інциденту, охоронець сільськогосподарської компанії сказав членам патруля СММ, що не чув ніякої стрілянини в цьому районі в період з 12:20 до 12:33 8 лютого”.

Зазанчається, що в поліції Станиці Луганської представникам місії повідомили, що офіційного підтвердження факту стрілянини в районі не надходило.

“Офіцер Збройних сил України при Спільному центрі контролю і координації (СЦКК) також поінформував спостерігачів про те, що він не має інформації про такий інцидент”, – сказано в звіті.

Отримати інформацію про постріли спостерігачам місії не вдалося ні від представників Нацгвардії в н. п. Широкий, ні від співробітників прикордонної служби в Луганській області.

Як повідомляла “Новинарня“, 8 лютого в прес-центрі штабу АТО заявили, що з території Росії, від села Ушаковка Ростовської області, зі стрілецької зброї стріляли в напрямку українських охоронців кордону.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна