Польща прийняла Саакашвілі за процедурою реадмісії

 

Польща прийняла екс-президента Грузії  Міхеіла Саакашвілі за процедурою реадмісії.

Як передає “Новинарня“, про це офіційно повідомила польська прикордонна служба.

Зазначається, що його пропустили за процедурою реадмісії — взаємного зобов’язання країн приймати своїх громадян, громадян третіх країн чи осіб без громадянства.

“Підставою для прийняття рішення було прийняття заяви про реадмісію, подане Національною міграційною службою України до Головнокомандувача Прикордонної служби. Беручи до уваги той факт, що Саакашвілі є чоловіком громадянина держави-члена Європейського Союзу, запит української сторони розглянули позитивно”, — йдеться у повідомленні польського відомства.

У коментарі польському репортерові RMF FM у Варшаві він розповів, що “його битва в Україні та Грузії”.

“Я люблю Польщу, але моя битва в Україні та Грузії. Я битимуся до кінця. У нас все буде добре, ми переможемо у цій битві”, – сказав Саакашвілі.

Удень 12 лютого стало відомо, що екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі затримали у столичному ресторані “Сулугуні”. Після цього його чартерним рейсом перевезли до Польщі.

Читайте також:
Саакашвілі “з боями” депортували в Польщу

Як відомо, у липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Михеїла Саакашвілі українського громадянства.
Підставою назвали те, що в 2015 році політик нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про кримінальне переслідування.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна