ДТП на Київщині: 18-річна водійка напідпитку без прав убила жінку і поранила військового

 

У місті Біла Церква Київської області 18-річна дівчина напідпитку, без водійського посвідчення, за кермом автомобіля здійснила наїзд на пішоходів. Внаслідок цього загинула жінка, був поранений військовий.
Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції Київщини.

Аварія сталася в неділю, 11 лютого, близько 6-ї години ранку.

“Керуючи автомобілем марки Peugeot 206, дівчина виїхала на смугу, яка розділяє зустрічні потоки машин, та здійснила наїзд на пішоходів. 42-річна жінка померла на місці. Постраждалого 22-річного військовослужбовця Збройних сил України з тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості доставлено до місцевої лікарні”, – повідомили в поліції.

За попередніми даними, водійка була у стані алкогольного сп’яніння, точна кількість алкоголю в крові стане відома за результатами експертизи.

Дівчину-водія затримано в порядку ст. 208 КПК України, вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Виявилося, що вона кермувала чужим автомобілем і навіть не має посвідчення водія, зазначили в ГУ НП.

Дії чоловіка, який передав їй кермо, будуть кваліфіковані за чинним законодавством.

На місці трагедії. Фото: ГУ НП Київщини

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Читайте також:
ДТП із 6 загиблими в Харкові: справа пішла до суду,
Зайцева і Дронов лишаються в СІЗО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна