Окупанти вигнали з Криму британську журналістку Маделайн Роуч, яка пише про права людини

 

Російські силовики змусили виїхати з окупованого Криму англійську журналістку-фрілансера Маделайн Роуч, яка спеціалізується на висвітленні порушень прав людини на пострадянському просторі.

Також вона була оштрафована Центральним районним судом Сімферополя, повідомляє “Радіо Свобода”.

Роуч затримали вранці 7 лютого в хостелі Сімферополя. Жінку звинуватили в журналістській діяльності на території Криму “без акредитації російського МЗС”, а також у відсутності медичної страховки.
Після опитування у відділі поліції Роуч визали винною за порушення іноземним громадянином правил в’їзду і перебування нібито на території Росії.

Адвокат за призначенням Андрій Семенець, якого запросили самі поліцейські, настійно рекомендував Роуч визнати провину, заплатити штраф і залишити Крим.

“Журналістка в суді наполягала на тому, що не виконувала нічиє редакційне завдання і приїхала до Криму, лише щоб познайомитися з героями своїх публікацій.
У відповідь поліцейські заявили, що, за їхньою інформацією, вона зняла і пересилала відео зустрічі з кримськотатарськими сім’ями політв’язнів за допомогою месенджера на телефоні”, – передає “Радіо Свобода”.

Журналістка була оштрафована на 4 тисячі рублів і покинула півострів того ж дня.

Маделайн Роуч опублікувала у виданнях The Moscow Times, Newsweek, The Globe and Mail та інших виданнях матеріали про порушення прав людини в Криму і про переслідування кримських татар.
Статтю на сайті Aljazeera про повернення каральної психіатрії в діяльності російських спецслужб на прикладі справи заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова поліцейські демонстрували в суді як доказ провини журналістки.

Роуч припускає, що співробітники правоохоронних органів встановили за нею спостереження і, певно, відстежували її активність в інтернеті.

Читайте також:
В Україну заборонили в’їзд британським спортсменам, які змагалися в Криму

Походи по втраченому Криму. Навіть після окупації АРК Юлія Красиленко продовжує свій унікальний проект на стику ботаніки й етнографії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна