В Одесі сепаратист отримав вирок за репости “Вконтакте”

 

В Одесі чоловіка засуджено за антиукраїнські репости в соціальній мережі “ВКонтакте”.

Як передає УНІАН, відповідний вирок винесено Київським районним судом Одеси наприкінці січня.

Судом встановлено, що чоловік, використовуючи свій ноутбук, поширював репости записів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни державного кордону України.

Такі репости на “Стіні” “ВК” він робив неодноразово, зокрема в серпні, липні і вересні 2017 року. Крім того, він поширював заклики до захоплення державної влади в Україні.

Чоловіка визнано винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Разом з тим, встановлено, що обвинувачений беззаперечно визнав свою провину в скоєнні кримінальних злочинів і розкаявся.

Чоловіка засуджено до 3 років позбавлення волі, без конфіскації майна, з відстрочкою виконання вироку на 1 рік, який стане для нього випробувальним терміном.

Читайте також:
Чернігівця судять за “сепарські” пости “ВКонтакте”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна