Рада ввела в закон компенсацію за оренду житла для солдатів-контрактників ЗСУ

 

Верховна Рада схвалила зміни до законодавства, згідно з якими солдати, сержанти і старшини зможуть розраховувати на компенсацію вартості оренди житла, якщо житло їм не надасть військова частина.

На пленарному засіданні в четвер, 8 лютого, відповідний закон (№5027) про внесення змін до ст. 12 закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей за основу і в цілому підтримали 230 народних депутатів.

Згідно з документом, якщо неможливо забезпечити розміщення в казармах і гуртожитках військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять службу за контрактом, військова частина зобов’язана орендувати для них житло або, за бажанням військових, виплачувати грошову компенсацію за оренду житла.

Для військовослужбовців офіцерського складу за відсутності службового житла військова частина зобов’язана його орендувати або виплачувати компенсацію за оренду.

Як сказано в пояснювальній записці до ухваленого закону, згідно з чинною редакцією ст. 12 згаданого закону, така компенсація передбачена лише для військовослужбовців офіцерського складу та курсантів вищих військових навчальних закладів.

Реалізація ухваленого закону потребуватиме додаткових витрат. За попередніми підрахунками, орієнтовна потреба становитиме понад 786 млн. грн.

Читайте також:
СБУ викрила схему афери з житлом для військових і АТОвців
на Дніпропетровщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна