Росія привласнила “націоналізований” завод Порошенка у Криму

 

Уряд Росії перевів в федеральну власність “націоналізований” Севастопольський морський завод імені Орджонікідзе, який належить президенту Петру Порошенку. Він ремонтуватиме військові судна РФ.

Як передає “Новинарня“, відповідне розпорядження опубліковане на сайті російського уряду.

Завод виконує роботи і надає послуги для забезпечення обороноздатності країни, в тому числі є співвиконавцем державних контрактів з ремонту кораблів і суден Військово-Морського Флоту, а також з виробництва та ремонту цивільної морської техніки”, – наголошується в повідомленні.

Росія віднесла підприємство до оборонно-промислового комплексу країни.

“Прийняте рішення прискорить інтеграцію заводу в російський оборонно-промисловий комплекс, забезпечить повноцінне завантаження виробничих потужностей”, – зазначають у розпорядженні.

Як відомо, у лютому 2015 року окупаційна влада Севастополя “націоналізувала” Севастопольський морський завод.

В 2010 році фонд Prime Assets Management, який керує активами концерну “Укрпромінвест” Петра Порошенка, викупив 60% акцій Севастопольського морського заводу в кіпрської компанії Malter Enterprises Limited, підконтрольної російському бізнесменові Костянтину Григоришину.

Севморзавод спеціалізується на кораблебудуванні та ремонті суден.

Читайте також:

Росія “віджала” Науково-дослідний інститут винограду і вина “Магарач”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна