Президент Польщі ретельно проаналізує проект закону про заборону “бандеризму”

 

Президент Польщі Анджей Дуда ретельно проаналізує законопроект, що передбачає кримінальне покарання за пропаганду так званої “бандерівської ідеології”.
Про це заявив прес-секретар глави держави Кшиштоф Лапинський, передає “Польське радіо”.

“У цій ситуації не потрібно керуватися емоціями. Водночас польська сторона повинна послідовно боротися за правду.
Протягом багатьох років занадто часто ми чули брехню про так звані польські табори смерті. Ми не можемо дозволити, щоб відбувалися подібні речі, і саме тому потрібен цей закон. Він ніяк не стосується наукових досліджень або, не приведи Господи, фальсифікації правди про Голокост”, – сказав Лапинський.

Поправки до закону про Інститут національної пам’яті РП, який запропонований популістським рухом “Кукіз 15” і вже ухвалений Сеймом (але ще не затверджений Сенатом), передбачають зокрема кримінальну відповідальність за пропаганду так званої “бандерівської ідеології”.
У зв’язку з цим МЗС України висловило стурбованість, заявивши, що Польща намагається зобразити українців “злочинними націоналістами”.
МЗС Ізраїлю також викликало заступника посла Польщі в Тель-Авіві для пояснень у зв’язку із законом, що впроваджує відповідальність за згадки про “польські табори смерті” і причетність поляків до Голокосту.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна