Папа Римський поділився секретом, який пов’язаний з Україною

 

Під час зустрічі з українською громадою в соборі Святої Софії у Римі в неділю, 28 січня, Папа Римський Франциск відзначив роль українських жінок, назвавши їх героїнями, а також зізнався, що починає і завершує день “по-українськи”.

Понтифік подякував українським жінкам, які доглядають в Італії за літніми людьми, дітьми та хворими, назвавши їх “апостолками милосердної любові та віри”. Про це повідомляє “Радіо Ватикану”.

Він наголосив на ролі українських жінок, які мужньо передавали віру під час хрещення дітей у найскладніші часи.

“За кожним із вас стоїть мама, бабуся, що передала віру. Українські жінки – дійсно героїні”, – наголосив він.

Також понтифік зізнався, що кожного вечора та кожного ранку бачить святиню, яка нагадує йому Україну.

“Хочу розповісти вам один секрет. Вночі, перед тим, як іти до ліжка, та вранці, коли прокидаюсь, я завжди зустрічаюся з українцями… Щовечора, перед тим, як іти спати, цілую ікону Пресвятої Богородиці, яку мені подарував ваш верховний архиєпископ, і зранку також вітаюся з нею. Тож можна сказати, що розпочинаю та завершую день по-українськи”, – розповів він.

Зустріч Папи Римського з українською громадою в соборі Святої Софії в Римі відбулася на запрошення глави Української греко-католицької церкви Святослава (Шевчука).

Фото Ірини Геращенко:

Як зазначила присутня на події заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, Папа Франциск вперше прибув до собору УГКЦ у Римі, де його зустрічали оваціями тисячі українців.

“Символічно, що тут поховано вчителя Папи Франциска, його наставника Стефана Чміля, якому колись в Аргентині юний Франциск тримав свічку на службі”, – зазначила Геращенко.

За її словами, в промові понтифік згадав імена Йосипа Сліпого, Стефана Чміля і Любомира Гузара та заявив, що він весь час думає про Україну і молиться за мир в Україні.

“Франциск почав свій візит з благословення важкохворих дітей, що були зі своїми мамами в Соборі.
Була щира промова Блаженнішого Святослава, керівника УКГЦ, який говорив, що в Україні є багато національностей і просив для них миру та єдності.
І всі ми й досі під враженням від харизматичності, простоти, щирості Папи. Незнайомі слова італійською лягати на серце, здавалося все зрозумілим. Юні українські священники, що стояли поряд, допомагали нам з перекладом. У невеликій, але дуже затишній Церкві Святої Софії було дуже багато прочан, а біля входу Папу вітали ще тисячі українців. Площа, вщент заповнена вірянами, співала колядки в очікуванні Папи, й ті голоси, як молитва, летіли до неба. І кульмінація – білі голуби, що їх випустив Папа, з молитвою про мир в Україні”, – розповіла Ірина Геращенко.

Читайте також:
Папа Франциск благословив воїнів Українського війська

Мільйони від Ватикану. Хто на Донбасі отримує допомогу
з фонду Папи Римського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна