Волкер назвав умови США для миротворчого контингенту на Донбасі

 

Сполучені Штати Америки в пропозиціях щодо миротворчої місії ООН на Донбасі наполягають на відсутності в її складі росіян та доступі миротворців до українсько-російського кордону.
Про це спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер повідомив в інтерв’ю Washington Post.

“Контингент повинен мати доступ до українсько-російського кордону і не мати в своєму складі жодного російського персоналу”, – сказав Волкер, який 26 січня мав переговори про це з помічником президента Путіна Владиславом Сурковим.

За його словами, американська сторона виходить з припущення, що Росія розглядає можливість відмови від фінансової та військової підтримки окупантів на сході України. При цьому “блакитні шоломи” повинні володіти широкими повноваженнями щодо гарантування безпеки.

“Ми намагаємося прояснити наші варіанти. Якщо вони хочуть відстоювати свої позиції, зробити це вони можуть, однак це буде пов’язано для них з великими витратами. Якщо вони хочуть вийти з ситуації – такий розвиток подій може стати чимось, про що ми можемо домовитися і де ми можемо знайти шляхи ефективного досягнення цієї мети”, – підкреслив Волкер.

Як повідомляла “Новинарня“, в коментарі ТАСС Владислав Сурков назвав такими, що можна реалізувати, нові пропозиції США щодо розміщення миротворчої місії ООН на тимчасово окупованих територіях Донбасу. За його словами, американці цього разу привезли “набагато конструктивніші” пропозиції.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна