Прокуратура Криму нарахувала 665 порушень портового ембарго. Зараз у Керчі порушники з Танзанії

 

Станом на 25 січня 2018 року прокуратура Автономної Республіки Крим (Київ) зафіксувала 665 заходів морських суден до закритих Україною портів анексованого РФ Криму.

Про це розповіла прес-секретар відомства Тетяна Тихончик, передає “Крим. Реалії”.

За її словами, прокуратура АРК продовжує фіксувати факти заходів іноземних суден до Криму і проводити слідчі дії.

Зокрема, зафіксувало захід танкера Golden Sea під прапором Танзанії в рибний порт Керчі.

За словами прес-секретаря, це судно давно перебуває на контролі цього відомства.

“Зазначене судно вже заходило в порти на півострові в 2014 і 2015 роках під прапорами Панами і Монголії. Також це судно раніше мало іншу назву. Всі такі факти фіксуються і проводяться слідчі дії”, – сказала Тихончик.

Згідно з відомостями з відкритих джерел, Golden Sea – танкер для транспортування природного скрапленого газу довжиною 70 метрів, IMO 8800298, прапор Танзанії.

Дані онлайн-сервісу відстеження суден Marinetraffic підтверджують перебування судна Golden Sea в порту Керчі.
Як повідомляє відкрита база даних суден і портів FleetMon, танкер вийшов 21 січня через турецький  Стамбул. Офіційно пунктом призначення вказаний російський порт Темрюк, проте судно перебуває в закритому для відвідування суден українському порту Керч.

У 2014 році це судно називалося Blue Way, воно ходило під прапором Панами та було помічене в Керчі 23 жовтня 2014 року.
У 2015 році танкер перейменували в Golden Sea, у 2016 році він змінив панамський прапор на монгольський, з листопада 2017 року це судно значиться під прапором Танзанії (Занзібар).

Як відомо, з липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією Криму, гавані півострова закрилися для міжнародного судноплавства.
У грудні 2014 року європейським компаніям заборонили надавати туристичні послуги в Криму, а круїзним кораблям – заходити в порти півострова. Офіційно Кабінет Міністрів України виключив кримські порти з переліку відкритих для іноземних суден у травні 2015 року.

Читайте також:
Прикордонники на Дунаї затримали судно-хамелеон, яке раніше ходило до Криму

Транспортний фронт: кримські реалії сполучення з РФ
і порушення портового ембарго

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна