Названо дату прем’єри фільму “Крути 1918”. Оприлюднено трейлер

 

Фільм “Крути 1918” вийде в прокат 6 грудня 2018 року – прем’єру стрічки Олексія Шапарєва призначено на День Збройних сил України.

Про це в четвер, 25 січня, повідомив на прес-конференції повідомив продюсер картини Андрій Корнієнко, передає “Детектор медіа”.

Наразі зйомки стрічки завершено, починається монтаж.

Днями вийшов офіційний трейлер фільму “Крути 1918”:

Повнометражна драма “Крути 1918” розповідає історію реального бою, що відбувся на залізничній станції Крути 29 січня 1918 року. В основі сюжету – історія двох братів, Андрія та Олекси Савицьких, які на тлі доленосних подій у країні закохуються в дівчину Софію.
Більшовики підступають до Києва, місто наповнили червоні агенти. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких і брати Савицькі, стають проти 4-тисячного добре озброєного війська росіян.

Основні зйомки фільму тривали протягом жовтня-грудня 2017 року в Києві, а також у колишній резиденції президента Януковича Межигір’ї, де було відтворено французькі локації стрічки. “Хонка” послугувала як дім французького генерала Фердинанда Фоша – одного з героїв стрічки.
Станцію Крути, що розташована в Чернігівській області, знімали у селі Сигнаївка на Черкащині. В зйомках загалом було задіясно блізько 1000 акторів і 2000 одиниць зброї.

Проект художнього фільму “Крути 1918. Захист” став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно України в сесії ігрових тематичних фільмів (до 100-річчя проголошення Української Народної Республіки, до 100-ї річниці бою під Крутами).

Режисером стрічки є Олексій Шапарєв, автор сценарію – Костянтин Коновалов, продюсер – Андрій Корнієнко.

Виробництво фільму здійснює компанія Good Morning Film за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

22 березня 2017 року Держкіно уклало з компанією “Гуд монінг дістрібюшн” контракт про надання проекту “Крути 1918” державної фінансової підтримки розміром 26 млн. грн. Загальний бюджет фільму – 52 млн. грн.

Як писала “Новинарня“, в День ЗСУ 2017 року вийшов у прокат фільм “Кіборги” Ахтема Сеїтаблаєва.

Читайте також:
Це були перші українські “кіборги”.
Країна відзначає річницю подвигу під Крутами (ВІДЕО)

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна