НАБУ провело обшук у “смотрящого” за вугільною галуззю

 

У четвер, 25 січня, детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у київському офісі “неофіційного куратора” державного вугільного сектора Віталія Кропачова.

Про це повідомила “Економічна правда” з посиланням на джерело на ринку.

За його словами, детективами було пред’явлено рішення суду про обшук всього офісного будинку по вул. Б.Хмельницького, 26.
Санкція також видана на обшук двох автомобілів Кропачова і житлового будинку в Петропавлівській Борщагівці.

Проведення обшуку здійснюється в рамках кримінальної справи, фігурантами якої є компанії “Тріалтрейд”, “Доненергоекспорт” і “Універсалінвестстрой”.

“Ці компанії подавали податкову звітність з цієї адреси (Хмельницького, 26). До них є претензії щодо постачання гірничо-шахтного устаткування на державні вугледобувні підприємства”, – сказав співрозмовник.

За його даними, всі три перераховані компанії не мають лінійного відношення до Кропачова. І процесуального статусу в кримінальній справі у самого бізнесмена нібито немає.

“Оточення Кропачова пов’язує обшуки НАБУ з напруженими відносинами бізнесмена з ДТЕК. Вони загострилися в кінці минулого року після того як структури Кропачова зайняли монопольну позицію в сфері поставок вугілля на державне “Центренерго”, витіснивши з цієї сфери групу Ріната Ахметова”, – пише “ЕП”.

Читайте також:
НАБУ проводить обшук удома в заступниці голови ДМСУ Пімахової

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна