Голову Держаудитслужби Гаврилову відпустили під особисте зобов’язання

 

Солом’янський райсуд Києва обрав для голови Держаудитслужби Лідії Гаврилової, підрозрюваної в незаконному збагаченні, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на 60 діб.

Таке рішення на засіданні 25 січня ухвалив суддя Олександр Бобровник, передає канал “112 Україна”.

“Суд ухвалив: клопотання детективів НАБУ задовольнити частково. Застосувати відносно Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання строком на 60 днів, до 25 березня”, – сказав суддя Бобровник.

Суд також зобов’язав голову Держаудитслужби здати закордонні паспорти, брати участь у слідстві та уникати спілкування зі свідками у справі.

Прокурор САП Віталій Кравець сказав, що з рішенням суду погоджується. “Суд підтвердив, що підозра обґрунтована”, – зазначив він.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд обрати для Гаврилової запобіжний захід у вигляді застави в 1 мільйон гривень.

Сама Лідія Гаврилова в коментарі ЗМІ також заявила, що рішенням суду задоволена, бо “нарешті почнеться активна фаза слідства”. Справу проти неї назвала “кримінальним переслідуванням, яке пов’язане з професійною діяльністю”.

“Я би хотіла, щоб ми всі були в рівних умовах, коли говоримо про декларування. І керівники НАБУ, які теж повинні декларувати. Давайте ми будемо всі декларувати, а не шукати у когось соломинку, не бачачи в себе колоду”, – сказала Лідія Гаврилова.

Вона показала матеріали справи з фотографіями виявлених у неї золотих зливків, наголосивши, що вони невеликого розміру і були їй подаровані, крім одного, який вона купила сама.
Також Гаврилова заявила, що її зарплата раніше дозволяла придбати нерухомість і майно, частина з якого належить її колишньому чоловіку.

Як повідомляла “Новинарня“, 23 січня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили голові Державної аудиторської служби про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів грвиень та декларуванні недостовірних даних.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна