ЗНО-2018: у Міносвіти відмовилися від тестів з російської мови

 

В Україні у 2018 році скасували ЗНО з російської мови.
Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.

“У зв’язку з тим, що обсяг замовлень на цей тест був невисокий. Російська мова стоїть в ряду з іншими мовами, які є в Україні, зокрема польською, угорською, румунською і молдавською, за якими у нас тестування не проходить. Просто приведено у відповідність з іншими мовами”, – пояснив Карандій, якого цитує “Радіо Свобода”.

Як передає “Новинарня” з посиланням на МОН, реєстрація для участі в ЗНО розпочнеться 6 лютого та триватиме до 19 березня 2018 року.
За необхідності внести зміни до реєстраційних даних буде надано додатковий час до 2 квітня.

Кожному учаснику ЗНО дається право обрати для складання тестів до чотирьох предметів (із 11).

Мінімальна кількість предметів, яку може обрати особа, становить не більше чотирьох і не менше трьох: обов’язково українська мова, математика або історія України,  третій предмет – на вибір, якщо він не зазначений на першій та другій позиції.

Основна сесія зовнішнього тестування пройде з 22 травня до 13 червня.

Тестування з математики відбудеться 22 травня, української мови і літератури – 24 травня, іспанської, німецької, французької мов – 29 травня, англійської мови – 1 червня, біології – 4 червня, історії України – 6 червня, географії – 8 червня, фізики – 11 червня, хімії – 13 червня.

Реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання окремих категорій осіб, які не мають змоги зареєструватися в основний період (учасники антитерористичної операції, особи з окупованого Криму та неконтрольованих територій Донбасу), триватиме з 3 до 21 травня 2018 року.

Додаткова сесія ЗНО пройде з 2 по 11 липня.

За результатами тестування випускники можуть отримати можливість вступу до вищих навчальних закладів.

У 2018 році  для вступу до вишів можна подавати сертифікати ЗНО 2016, 2017 (окрім іноземних мов) та 2018 років.

За попередніми даними, очікується, що для проходження ЗНО у 2018 році  зареєструється 360 тисяч осіб.

Наразі до 31 січня триває реєстрація для участі в пробному ЗНО, пройти яке можуть особи, які бажають ознайомитися з процедурою проведення ЗНО.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна