АТО: мінометні обстріли, в ЗСУ один загиблий. ОНОВЛЕНО

 

Друга половина минулої доби, починаючи приблизно з 17:30, пройшла без порушення режиму припинення вогню. Натомість вчора вдень спостерігалася вогнева активність бойовиків російсько-окупаційних військ. Ворог продовжував застосовувати міномети різних калібрів, нахабно порушуючи Мінські домовленості, не лише по позиціях захисників України, а й у бік ними ж окупованого прифронтового населеного пункту.
Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО за 22 січня.

На Луганському напрямку противник вів вогонь зі 120-мм мінометів по опорних пунктах ЗСУ в районі Троїцького. Неодноразово з мінометів калібру 120-мм та 82-мм, а також гранатометів агресор обстрілював оборонні укріплення Збройних сил України неподалік Луганського.

На Донецькому напрямку бойовики застосували міномети калібру 82-мм по позиціях біля Новотроїцького. “Тут же, з метою провокаційних звинувачень сил АТО, вони вели мінометний вогонь почергово у бік наших опорних пунктів та по інфраструктурі тимчасово непідконтрольного українській владі Докучаєвська“, – сказано у зведенні.

Загалом, минулої доби, 22 січня, противник шість разів порушив режим тиші.
Внаслідок ворожого мінометного обстрілу, на жаль, загинув один військовослужбовець Збройних сил України.

У штабі висловили співчуття рідним і близьким захисника, який віддав життя за мирне майбутнє України.

ОНОВЛЕНО. Український військовий загинув унаслідок обстрілу українських позицій поблизу смт Луганське з мінометів та гранатометів близько 8:00, уточнив Дмитро Гуцуляк, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, ворог за добу загалом випустив 47 снарядів з мінометів калібрів 120 та 82 мм. Українські військові двічі відкривали вогонь у відповідь.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна