Українські заробітчани принесли кір у Польщу, – ЗМІ

 

У Польщі шестеро українських заробітчан захворіли на кір. Всі хворі працювали на м’ясокомбінаті в Морлінах, що у Вармінсько-Мазурському воєводстві на півночі Польщі, повідомляє “Польське радіо”.

Як повідомив 16 січня державний повітовий санітарний інспектор в місті Оструда Здзіслав Соколовський, п’ятеро осіб із ознаками кору потрапили до острудської лікарні. У чотирьох із них підтверджено захворювання, одна людина очікує на остаточні результати. Ще одна особа хворіла на кір тижнем раніше.

Симптоми, з якими пацієнти були госпіталізовані, попередньо вказують на кір.

Інспектор підтвердив, що особи, які захворіли, – це працівники з-за кордону. За повідомленнями місцевих ЗМІ – це працівники з України.

“Протягом багатьох років ми не мали випадків кору в окрузі Оструда, і тепер, коли аж п’ять осіб потрапили до лікарні з симптомами кору, ми розглядаємо цю подію як надзвичайну”, – підкреслив Соколовський.

Близько 700 працівників м’ясокомбінату будуть вакциновані від кору, щоб запобігти поширенню захворювання.
Спеціалісти запевняють, що продукція підприємства безпечна.

Раніше 16 січня, в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун поінформувала, що у 2017 році в Україні на кір захворіли 4782 осіб, з них 75% – діти.
За її словами, із загальної кількості хворих на кір у 86% не було щеплення проти цього вірусного захворювання.

За даними МОЗ, протягом перших двох тижнів нового року на кір в Україні захворіли 1285 людей – 856 дітей і 429 дорослих. Одна дитина померла в Одеській області.

Супрун сказала, що до України вірус кору потрапив з Румунії, де також спостерігається низький рівень вакцинації.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна