Україна закидає “ДНР” саботаж ремонтних робіт для поновлення зв’язку Vodafone

 

Українська сторона Спільного центру контролю і координації сподівається, що за сприяння СММ ОБСЄ вдасться розпочати роботи з відновлення пошкодженого обладнання мобільного оператора “Vodafone Україна”, що забезпечує зв’язком ОРДО.
Про це йдеться в заяві УС СКЦЦ, поширеній увечері 16 січня.

“Так, станом на 16.01.2018 з боку української сторони виконано усі процедурні кроки щодо забезпечення початку робіт для відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора “Vodafone Україна” та надано необхідні гарантії безпеки їх проведення. Зазначені питання вирішуються за сприяння української сторони СЦКК, штабу АТО та СММ ОБСЄ в Україні.
Разом з тим, процес вирішення цієї проблеми зі сторони ОРДО перебуває на нульовому рівні: гарантії безпеки з боку НЗФ ОРДО, необхідні на час проведення ремонтних робіт, відсутні”, – сказано в заяві.

“Водночас активне небажання керманичів ОРДО здійснити будь-які конструктивні кроки для відновлення роботи мобільного оператора “Vodafone Україна” маскуються масованими інформаційними “вкидами” та поширенням у підконтрольних їм ЗМІ інформації, що звинувачує українську сторону у неспроможності та небажанні проведення зазначених ремонтних робіт”, – наголосили в центрі.

Зазначається, що такі дії “московських кураторів ОРДО” виглядають більш цинічно на фоні офіційних статистичних даних: станом на 16 січня до української сторони СЦКК надійшло 27 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робі на об’єктах інфраструктури Донецької області різного характеру, з них українською стороною планово погодженні вже 20 заявок (решта у відповідні терміни буде своєчасно задоволена) та надано необхідні гарантії безпеки з боку штабу АТО.

“У цей же час з боку ОРДО з відповідними безпековими гарантіями погоджена лише ОДНА заявка. Як кажуть, робіть висновки самі”, – зазначили в ЦС СЦКК.

Українська сторона СЦКК сподівається, що за сприяння місії ОБСЄ все ж таки вдасться розпочати роботи з відновлення пошкодженого обладнання мобільного оператора Vodafone, “що дасть змогу громадянам України, які вимушені перебувати на тимчасово непідконтрольній Уряду України території, найближчим часом почути голоси рідних та близьких”.

Читайте також:
Сепаратисти ОРДЛО встановили драконівські тарифи на дзвінки в Україну

Як повідомляла “Новинарня“, що на окупованій частині Донецької області вже кілька діб нема мобільного зв’язу українського оператора “Vodafone”, де спричинило хвилювання серед населення ОРДО та переселенців, у яких залишаються родичі на окупованій території.

Бойовики і сепаратисти “ДНР” заявляють, нібито кабель зв’язку пошкодили ЗС України.

Читайте також:
“Мобільна” криза “ДНР”: Vodafone хоче ремонтувати кабель,
Захарченко – “віджимати” Vodafone

Розпач і гнів, але не в той бік: ОРДЛО залишилось
без останнього українського мобільного оператора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна