На Луганщині фіскали закрили нелегальну копанку

 

У Попаснянському районі Луганської області співробітники спецпідрозділу податкової міліції “Фантом” за участі батальйону поліції особливого призначення закрили копанку – шахту, де незаконно видобували вугілля.

Про це 15 січня повідомила прес-служба Державної фіскальної служби.

За даними правоохоронців, дев’ять осіб здійснювали незаконний видобуток вугілля з використанням екскаватора, спеціального обладнання та дизельних мотопомп для відкачування води. З них троє осіб безпосередньо добували вугілля у так званій копанці на глибині близько 100 метрів та за допомогою саморобного пристрою доставляли його на поверхню.

За нелегальну роботу під землею наймані працівники отримували від 2,5 до 5 тис. грн. за тиждень. Видобуте у незаконний спосіб вугілля розпродавали місцевим жителям за готівку.

На момент виявлення правопорушення орієнтовна вага незаконно видобутого вугілля склала близько 50 тонн вартістю близько 150 тис. гривень.

Враховуючи те, що в діях організаторів незаконного бізнесу були ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення).

Зібрані матеріали передано до Національної поліції для прийняття рішення.

Читайте також:
“Відродження Луганщини”. Тука повідомив про відкриття
в українській частині області трьох нелегальних копанок

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна