У Дніпрі вдруге затримали сепаратистку Меншикову, яка вдарила бійця АТО молотком по голові

 

Під час проведення санкціонованого обшуку 11 січня поліцейські в Дніпрі виявили та затримали скандально відому сепаратистку Марину Меншикову, яка в жовтні 2016 року в оперному театрі вдарила бійця АТО молотком по голові.

Про це повідомляє “Дніпроград” з посиланням на прес-службу Нацполіції.

“Нами була отримана оперативна інформація, що вона повернулася до Дніпра і знаходиться за місцем проживання. У зв’язку з тим, що коли поліцейські приходили до неї додому, двері ніхто не відчиняв – звернулися до суду, отримали дозвіл на санкціонований обшук. Сьогодні разом з рятувальниками цей обшук був проведений. Вона відмовилася відкрити двері, їх відкрили силою, зайшли в квартиру. Вона закрилася в іншій кімнаті. В результаті її все ж доправили в поліцію”, – розповіла начальник відділу комунікації ГУ НП в Дніпропетровській області Анна Старчевська.

За словами речниці, можливо, справа буде перекваліфікована і жінці оберуть запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У Дніпрі Марина Меньшикова 07.08.1972 р.н. стала відома після того, як у жовтні 2016 року напала з молотком на бійця полку спецпризначення “Дніпро-1” МВС України Костянтина Кравченка в оперному театрі. Учасник бойових дій отримав легке поранення у голову, його шпиталізували.

З театру опери та балету, де стався інцидент з побиттям ветерана АТО, звільнили артистку хору Катерину Фондуроко, яка у соціальних мережах писала повідомлення на підтримку дій нападниці. “Боєць мало отримав”, зловтішалася вона в коментарях.

Після громадського резонансу і відкритої кримінальної справи Меншикова деякий час переховувалася на території Росії та анексованого Криму.
16 червня 2017 року Меншикову вперше затримали в Дніпрі. Співробітники поліції вручили Меншикова повідомлення про підозру в умисному нанесенні легких тілесних ушкоджень, хоча раніше їй також інкримінували більш тяжку статтю – напад на співробітника правоохоронного органу.
Вручення підозри не завадило Меншикова безперешкодно перетнути кордон. 21 червня вона знову виїхала до Росії через харківський напрям, після чого попрямувала до Криму.
У жовтні 2017 року Меншикова була повторно затримана у Дніпрі, куди повернулася після видворення з території Криму за “порушення міграційного законодавства РФ”.
Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, однак підозрювана втекла.
За її словами, вона вдарила Кравченка для самозахисту.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна