АТО: ворог б’є з мінометів, у ЗСУ – загиблий і четверо поранених. ОНОВЛЕНО

 

Протягом минулої доби, 11 січня, зафіксовано дев’ять обстрілів позицій сил АТО з боку бойовиків. 
На жаль, серед наших військовослужбовців знову є втрати. Під час виконання бойових завдань загинув один український воїн, ще двоє зазнали поранень і двоє – отримали бойові травми.
Про це повідомляє прес-центр штабу операції.

ОНОВЛЕНО. Минулої доби під час розмінування ділянки на Донецькому напрямку загинув один український військовослужбовець. Двоє українських військових отримали поранення внаслідок обстрілів з боку бойовиків поблизу Новозванівки та Пісків. Ще двоє військовослужбовців отримали поранення під час проведення розмінування визначених ділянок місцевості внаслідок підривів на міні та невідомому вибуховому пристрої”, розповів на брифінгу 12 січня речник Міноборони з питань АТО Максим Праута.

На Луганському напрямку основна вогнева активність противника спостерігалася у районі Світлодарської дуги. Ворог зі 120- та 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів вів вогонь біля Луганського, а з гранатометів різних видів і стрілецької зброї прицільно бив по захисниках Новолуганського. В останньому випадку наші воїни були вимушені придушувати вогневу активність бойовиків.
Також, з великокаліберних кулеметів, незаконні збройні формування порушували перемир’я біля Новозванівки.

На Донецькому напрямку епіцентром нестабільності стало Приазов’я. Тут окупанти активно застосовували 120- та 82-мм міномети на околицях Широкиного, Гнутового і Лебединського. Крім того, з гранатометів різних видів були обстріляні оборонці Пісків.

“Слід відзначити, що впродовж минулої доби агресор продовжував здійснювати повітряну розвідку. Безпілотники противника, які заборонені до застосування Мінськими домовленостями, були зафіксовані на різних ділянках лінії зіткнення у семи випадках“, – ідеться у зведенні.

Кількість безповоротних бойових втрат січня сягнула п’яти осіб.

Читайте також:
Вегера, Сухін, Анадимб. Хто вони – троє бійців ЗСУ, загиблих 10 січня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна