Росія вирішила і надалі “бойкотувати” роботу в ПАРЄ, яка наклала на неї санкції

 

Росія не направлятиме свою делегацію на січневу сесію Парламентської асамблеї Ради Європи, оскільки в її регламент не були внесені поправки про захист прав національних делегацій від дискримінації.
Про це заявив віце-спікер Держдуми Петро Толстой, який курирує в ДД парламенту міжнародну діяльність, повідомляє ТАСС.

Таким чином РФ третій рік поспіль “бойкотує” роботу ПАРЄ в умовах, коли сама Асамблея наклала на Москву санкції через агресію на Сході України та окупацію Криму, усунувши російську делегацію від роботи в ПАРЄ.

“Російська Федерація не буде представляти свою делегацію в Парламентській асамблеї Ради Європи в січні в зв’язку з тим, що істотна умова нашої там роботи, а саме гарантії недискримінації прав національних делегацій, не були внесені до регламенту цієї організації. Тому рішення Росії утриматися від роботи в ПАРЄ в пленарному форматі залишається в силі – до моменту зміни регламенту”, – сазав Толстой.

За його словами, Росія вела і вестиме далі консультації з членами ПАРЄ “з метою переконати колег, що будь-яка дискримінація національних делегацій насамперед завдає шкоди самій організації”.

Коментуючи можливість запрошення в Москву членів Президентського комітету ПАРЄ після січневої сесії для обговорення майбутньої взаємодії Росії і Ради Європи, Петро Толстой зазначив, що “це буде залежати від того, як пройде етап консультацій, який буде після січневої сесії”.

ТАСС зазначає, що раніше про ймовірність такого запрошення говорив глава думського комітету з міжнародних справ Леонід Слуцький.

Нагадаємо, санкції на делегацію РФ у ПАРЄ були накладені 2014 року.
У січні 2016 року Росія сама заявила про неможливість брати участь у роботі Асамблеї.
Восени 2017 року в Раді Європи активізувалася кампанія за зняття санкцій з Росії, однак вона не призвели до конкретних результатів.

Читайте також:
Росія зупинила платежі до Ради Європи і вимагає зняти санкції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна