Доба АТО: загинули троє українських воїнів, четверо поранених

 

Доба, що минула, відзначилася певним загостренням ситуації у районі проведення АТО. Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати перемир’я і збільшили кількість та інтенсивність збройних провокацій, зокрема і з озброєння, яке давно мало б бути відведеним від лінії зіткнення, заявляє прес-центр штабу операції.

“Загалом минулої доби зафіксовано сім обстрілів сил АТО з боку бойовиків. У одному випадку українські військові дали агресору адекватну відповідь”, – йдеться у зведенні прес-центру за 10 січня.

На Луганському напрямку, за темної пори доби, бойовиками були обстріляні з мінометів різних калібрів укріплення Збройних сил України поблизу Троїцького.
Особливу вогневу активність противник також виявляв у районі Світлодарської дуги. Зокрема, на підступах до Луганського агресор неодноразово, як удень, так і ввечері, вів вогонь зі 120- і 82-мм мінометів та великокаліберних кулеметів. Крім того, довкола Новолуганського півтори години ворог обстрілював позиції сил АТО з гранатометів, кулеметів та мінометів різних калібрів.

“Зважаючи на те, що в останньому випадку обстріли загарбників мали прицільний характер та несли безпосередню загрозу життю і здоров’ю українських воїнів, наші захисники були вимушені придушити вогневу активність окупантів із озброєння незабороненого Мінськими домовленостями”, – зазначили в штабі.

На Донецькому напрямку противник порушував домовленості про припинення вогню з автоматичних станкових гранатометів біля Верхньоторецького та шахти “Бутівка”.

На жаль, серед наших військовослужбовців знову є втрати. Під час виконання бойових завдань загинули троє українських воїнів, ще троє зазнали поранень, а один – отримав бойову травму.

“Висловлюємо співчуття рідним і близьким захисників, які віддали життя за Україну”, – підсумував речник АТО Василь Лабай.

ОНОВЛЕНО. За минулу добу внаслідок бойових дій загинули троє українських військових: двоє – внаслідок підриву на вибуховому пристрої неподалік Пісків, один – внаслідок обстрілу біля Новолуганського. Ще троє військових отримали поранення поблизу Новолуганського і Верхньоторецького, один – бойове травмування поблизу шахти “Бутівка”, повідомив на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

Як повідомляє “Буковина ТВ”, з посиланням на чернівецького обласного військового комісара Володимира Шведюка, вранці в районі селища Новолуганське (Світлодарська дуга) під час гранатометного обстрілу загинув старший солдат Анадімб Володимир Борисович. Осколок гранати влучив йому в шию, чоловік помер по дорозі в лікарню.

УТОЧНЕНО. Володимир Анадимб – військовослужбовець 46-го окремого батальйону спецпризначення “Донбас Україна” ЗСУ, 1986 р.н., із Херсонської області. Мешкав у селі Тереблече Глибоцького району Чернівецької області. Там залишилися дружина і двоє синів.

Читайте також:
За тиждень втрати бойовиків склали 16 осіб, – “ІС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна