У Молдові в обхід президента ввели в дію закон про заборону російських теленовин

 

Голова парламенту Молдови Андріан Канду замість президента країни Ігоря Додона підписав закон, який забороняє ретрансляцію в Молдові російських новин та інформаційно-аналітичних програм.

Про це 10 січня повідомила прес-служба парламенту Молдови.

Проект поправок до Кодексу про телебачення й радіо, які забороняють російські новини та інформаційно-аналітичні програми на ТБ і радіо, парламент Молдови ухвалив 7 грудня відразу у двох читаннях. Зміни, запропоновані демократами, полягають у тому, що новини, які транслюють молдавські теле – й радіомовники, можуть бути виготовлені тільки в країнах ЄС, США, Канаді та країнах, які ратифікували конвенцію про транскордонне телемовлення (Росія її не ратифікувала).

20 грудня президент-соціаліст Додон повернув законопроект до парламенту на перегляд, ала 22 грудня парламент прийняв його повторно без змін.
Президент і після цього відмовився підписати закон, пославшись на “вищі інтереси народу”, і звернувся до Конституційного суду з проханням розглянути його конституційність.
5 січня КС РМ постановив, що підписати законопроект, який забороняє ретрансляцію в Молдові російських новин, замість Ігоря Додона зможуть спікер парламенту Андріан Канду або прем’єр Павло Філіп.
Таке рішення суд прийняв, після того як Додон двічі відмовився підписати законопроект.

Читайте також:
Конституційний суд Молдови знову тимчасово усунув Додона з посади президента

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна