Почалися перші за довгий час переговори КНДР і Південної Кореї на вищому рівні

 

Південна і Північна Корея у вівторок, 9 січня, почали перші з 2015 року офіційні переговори за участю дипломатів вищого рівня.
Переговори присвячені можливій участі спортсменів із КНДР в Олімпійських іграх-2018 у південнокорейському Пхенчхані, повідомляють провідні інформагенції.

“Сьогодні ми будемо проводити переговори, щоб обговорити участь Північної Кореї в зимових Олімпійських іграх та Паралімпіаді в Пхенчхані, а також вдосконалення міжкорейських відносин”, – заявив міністр уніфікації Південної Кореї Чо Мен Гюн.

Він зазначив, що Сеул на переговорах “спробує порушити питання сімей, розділених війною, і шляхи зниження військової напруженості”.

Голова комітету з мирного об’єднання Лі Сон Гвон, який очолює делегацію КНДР, перед початком зустрічі висловив оптимізм щодо результатів цих переговорів: “Діалог пройде добре. Сьогодні Північна і Південна Корея будуть вести розмову з позицій серйозності та щирості”.

Зустріч між делегаціями двох країн розпочалася о 10:00 за місцевим часом у селі Панмунджом, розташованому на кордоні між Південною Кореєю і КНДР в демілітаризованій зоні.

Олімпійські ігри в Пхенчхані стартують уже 9 лютого 2018 року.

Читайте також:
КНДР і Південна Корея поновили лінію спецзв’язку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна