“ЛНР” переводить своє “законодавство” на російські стандарти і не хоче єднання з “ДНР”

 

Самопроголошена “ЛНР” надалі переходитиме на російські стандарти у внутрішньому “законодавстві”.
Як передає “Новинарня“, про це заявив нещодавно призначений голова так званої “народної ради ЛНР” Денис Мірошниченко.

“Ми остаточно переходимо на російські стандарти. Якщо раніше ми в своїй роботі брали щось з українського законодавства, щось із російського, а іноді і з білоруського, казахстанського, то тепер основою законів “ЛНР” буде практично суто російське законодавство”, – сказав Мірошниченко в інтерв’ю одному з сепаратистських ЗМІ.

“У 2017 році наші депутати часто їздили на обмін досвідом у законодавчі збори в різні регіони Росії. Безумовно, цей досвід буде затребуваний”, – заявив керівник самопроголошеного “парламенту” сепаратистів ОРЛО.

За його словами, невдовзі будуть ухвалюватися “повноцінні закони” про тероризм, про екстремізм, про органи державної безпеки, про релігії тощо.

Мірошниченко не зміг підтвердити, чи “вибори в народну раду ЛНР” пройдуть, як раніше планувалося, восени 2018 року.

“Я думаю, що цілком можливий такий варіант, що ми будемо брати досвід донецьких колег з приводу збільшення терміну повноважень органів влади. Після виборів, перш за все. Збільшення терміну, до речі, відповідає і російським міркам”, – сказав він.

На думку Мірошниченка, невдовзі має вирішитися питання про визнання “незалежності” “ЛНР” і “ДНР” Росією чи про входження окупованих районів Донбасу до РФ, хоча наразі цей процес гальмують країни Заходу і Мінські угоди.

Як би дивно не прозвучало, але поки є мінський процес. І поки він іде, говорити про якісь конкретні терміни дуже складно. Зрозуміло, що ми всі хотіли в ідеалі кримський сценарій, але…
Не хочеться називати конкретний час… Я думаю, в найближчому майбутньому все має вирішитися. На жаль, це залежить не тільки від нас. Зараз складна політична ситуація в світі. Наші західні “партнери” намагаються цей процес уповільнити. Але я впевнений, що ми доб’ємося поставленої мети і повернемося до складу нашої великої Вітчизни”, – заявив луганський сепаратист.

Говорячи про можливе об’єднання з “ДНР” чи про більшу інтеграцію між “республіками Донбасу”, екс-регіонал Денис Мірошниченко зазначив, що “об’єднання може бути різного формату, не обов’язково це означає повне злиття двох республік”.

За його словами, “у нас своя політична ситуація, у них своя”.

Ми (Донецьк і Луганськ) йдемо паралельно. Разом, але паралельно. Це особисто для мене, людини, яка виросла в Луганській області, абсолютно нормально. Я завжди добре спілкувався зі своїми друзями з Донецька, і до цього дня спілкуюся. Ніякої проблеми що ми зараз живемо в своїх політичних округах я не бачу.
Якщо і говорити про якесь злиття, то потрібно не забувати за Одесу, Харків і інші міста. Якщо і проводити об’єднання, то не двох суб’єктів. Це особисто моя думка.
Я думаю, що на даному етапі нам потрібно будувати свої республіки, а далі час покаже. Ніхто не думав до державного перевороту, що ми будемо тут республіку будувати. Хоча сподівалися на те, що все ж ми будемо жити в одній великій своїй рідній країні, як жили наші батьки”, – сказав Мірошниченко.

Як відомо, раніше, до 2014 року, Денис Мірошниченко був “регіоналом”, членом правління “Молодих регіонів” у Луганській області.
До перевороту в “ЛНР” був так званим “першим заступником голови народної ради ЛНР” (при тому що “парламент” в ОРЛО фактично не обирається, а призначається ватажками бойовиків).

Читайте також:
Торгівельна війна “ДНР” і “ЛНР”: Донецьк заборонив ввозити
підакцизні товари з Луганська

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна