Луценко анонсував спецконфіскацію ще 5 мільярдів Януковича. Перший “транш” ще не витратили

 

На початку 2018 року заплановано повернути в державний бюджет України ще 5 млрд. грн., вкрадених екс-президентом Віктором Януковичем і його оточенням.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 26 грудня, передає “Інтерфакс-Україна“.

“У нас є план спецконфіскувати ще 5 млрд. грн. Тому на початку наступного року ми проведемо цю спецконфіскацію, і сподіваюся, що цього разу уряд буде більш організованим, а ми їм допоможемо початком низки кримінальних проваджень щодо недбалості по тих, хто взяв кошти і не зможе донести їх до людей”, – сказав генеральний прокурор.

Луценко зазначив, що з 22 млрд. грн. конфіскованних раніше коштів, які були розподілені в червні, за станом на 1 грудня було освоєно лише 5 млрд.

“Це означає, юридичною мовою, недбалість чиновників, які беруться за кошти і не можуть їх освоїти. Мене це просто бісить”, – підкреслив він.

Як відомо, у бюджеті на 2018 рік від спецконфіскації закладено 4,7 млрд. гривень надходжень.

Читайте також:
За рішенням суду $1,5 млрд. Януковича перейшли в державний бюджет

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна