БПП заявляє про перемогу на виборах голів ОТГ 24 грудня

 

Партія “Блок Петра Порошенка “Солідарність” заявляє, що її кандидати отримають більше половини посад голів об’єднаних територіальних громад на виборах 24 грудня.

“За результатами попереднього підрахунку голосів, проведеного партійними штабами, понад 50 відсотків кандидатів на посади голів ОТГ, які лідирують за попередніми результатами, – висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, – йдеться в повідомленні БПП.

У партії стверджують, що найбільшу підтримку отримали у Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській областях.

У свою чергу партія ВО “Батьківщина” заявила, що її кандидати стануть головами в чотирьох об’єднаних територіальних громадах.

“Висуванці від “Батьківщини” отримують перемогу на виборах голів ОТГ у Рівненській, Полтавській, Одеській та Черкаській областях”, – заявили в партії Юлії Тимошенко.

Зазначається, що у Полтавській області на виборах голови Козельщинської селищної ОТГ попередньо лідирує Олександр Троцький, на Одещині у Мологівській сільській ОТГ – Олег Німачук, у Черкаській області на виборах у Буцькій селищній ОТГ – Сергій Залізняк.

Загалом “Батьківщина” висунула 998 кандидатів в депутати та 22 кандидати на голову об’єднаних громад.

“Наш край”, за даними партійного сайту, наразі переміг поміж партій на виборах депутатів у Благовіщенській сільській громаді (Кам’янсько-Дніпровський район Запорізької області).

Як відомо, 24 грудня в Україні відбувалися вибори в 51 об’єднаній територіальній громаді в 17 областях. До складу 51 ОТГ увійшли 256 місцевих рад (міських – 7, селищних – 19, сільських – 230).

Загалом за останні два роки, з 25 жовтня 2015 року до 29 жовтня 2017 року, в Україні було призначено перші місцеві вибори у 616 об’єднаних територіальних громадах. Відтак, після проведення виборів 24 грудня 2017 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених ЦВК перших виборів в ОТГ на кінець поточного року становитиме 667.

Читайте також:
Підбито підсумки жовтневих виборів до ОТГ. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна