Справа Каськіва пішла до суду

 

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування і скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови Держнацпроектів часів Янукоквича Владислава Каськіва.
Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Читайте також на «Цензор.НЕТ»: Суд дозволив Каськіву виїжджати за кордон

“Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ГПУ закінчено досудове розслідування у кримінальному проваджені за підозрою колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України у вчиненні злочинів”, – написав Лисенко у “Фецсбуці” 15 грудня.

Ідеться про злочини, передбачені ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Обвинувальний акт щодо Каськіва 14 грудня спрямований до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті.

Читайте також:
Печерський суд дозволив виїжджати за кордон Каськіву,
який понад рік ховався від слідства в Панамі

Як повідомляла “Новинарня“, 18 серпня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання екс-голови Держнацпроектів часів Януковича Владислава Каськіва на території Республіки Панама.
Заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що Каськів був затриманий при спробі в’їхати на територію Коста-Ріки.
8 вересня 2016 року стало відомо про отримання ГПУ від Інтерполу підтвердження про арешт Каськіва в Панамі.

12 вересня Панамський суд обрав для Каськіва запобіжний захід у вигляді арешту або застави 600 тисяч доларів.
Він подав клопотання про політичний притулок, сплатив заставу і на початку жовтня вийшов на свободу.

Влад Каськів був оголошений в міжнародний розшук за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК (службова фальсифікація).

Департаментом захисту економіки Нацполіції, спільно з Генпрокуратурою, було розслідувано і доведено для розгляду в суді один із кількох протиправних епізодів діяльності екс-глави Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами часів Януковича Владислава Каськіва. Ішлося про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках – 7 500 000 гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг з ТОВ “Глорія”, як виявилися фіктивними.

За словами міністра Авакова, торік на стадії розслідування перебувало ще кілька епізодів діяльності Каськіва на значно більші суми розкрадання державних коштів.

У березні 2017 року стало відомо, що Панама відмовила Каськіву в наданні статусу політичного біженця.

1 листопада Владислава Каськіва було екстрадовано з Панами в Україну. 

Генпрокурор Луценко наголосив, що це перший випадок екстрадиції колишнього високопосадовця в Україну.

Печерський райсуд обрав для Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у межах двомісячного терміну досудового розслідування з альтернативою у вигляді застави – 160 тис. грн.
Генпрокурор стверджує, що ГПУ наполягала на арешті підозрюваного.

Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, в ході розгляду питання захист Каськіва надав суду довідку про повне відшкодування останнім завданих державі збитків.

7 грудня Печерський райсуд постановив повернути Каськіву паспорти для виїзду за кордон.

12 грудня детективи НАБУ провели обшуки і затримали чотирьох осіб, задіяних у корупційній схемі розкрадання коштів Держінвестпроекту та держпідприємства “Державна інвестиційна компанія” в сумі 259,2 млн. грн.

Читайте також:
Каськів у Панамі купив нерухомість, вдвічі дорожчу за Лещенка, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна