Санкції проти олігархів змусять Путіна погодитись на миротворців ООН для Донбасу, – Клімкін

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що санкції проти російських олігархів з оточення президента Путіна змусять Росію погодитись на розгортання на Донбасі миротворчої місії ООН.
Про це він сказав 15 грудня під час включення з Нью-Йорка в ефірі телеканалу “Інтер”.

“Буде опублікований список не тільки російських активів, а я також розумію, і активів багатьох російських олігархів, які стоять за російським режимом. І я вважаю, що це буде дуже потужний поштовх у тому, щоб Росія йшла шляхом логіки реального мандату на Донбасі [для миротворчої місії ООН]”, – заявив Клімкін.

“І те, про що ми кажемо, це повернення Донбасу в Україні. Повернення Донбасу до нормального життя і до нашого правового поля. І для цього формула дуже проста, я її сьогодні сказав: це означає, що Росія out, Росія виходить, і міжнародний компонент заходить”, – пояснив міністр.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін на прес-конференції 14 грудня підтримав миротворчий контингент ООН для Донбасу, але заявив, що Київ має домовлятися про це напряму з ОРДЛО.

Читайте також:
Волкер розповів, який формат миротворчої місії на Донбасі влаштовує США

Клімкін передав генсеку ООН листа з проханням визволити
українських політв’язнів Кремля

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна