Ірак оголосив про перемогу над ІДІЛ на своїй території

 

Ірак заявив про закінчення війни з терористичним угрупованням “Ісламська держава” на своїй території.

Про це йдеться у заявах прем’єр-міністр країни Хайдера аль-Абаді та збройних сил Іраку, зроблених у суботу, 9 грудня, передають Reuters та BBC.

У заяві ЗС Іраку зазначено, що відсьогодні Ірак  повністю звільнений від терористичного угруповання “Ісламська держава”.

“Наші сили повністю контролюють іраксько-сирійський кордон, і тому я оголошую про закінчення війни проти ІДІЛ.
Наш ворог хотів вбити нашу цивілізацію, але ми перемогли завдяки єдності та рішучості”, – заявив прем’єр Хайдер аль-Абаді на прес-конференції в Багдаді.

Як відомо, кілька районів прикордонної зони все ще перебували під контролем ІДІЛ після втрати бойовиками міста Рава в листопаді.

Нагадаємо, у 2014 році “Ісламська держава” оголосила транскордонний “халіфат” в Іраку та Сирії – на території, яка за розмірами приблизно дорівнювала Великій Британії.
У 2017 році коаліція під керівництвом США, а також сирійські урядові сили, підтримувані Росією, провели низку наступів, в результаті яких ІД втратила більшість території.
У липні ІД втратила контроль над іракським містом Мосул – своєю фактичною “столицею” в Іраку. Від ісламістів також було звільнено Ракку – де-факто “столицю” бойовиків у Сирії.

Читайте також:
Іракська армія висміює бойовиків ІДІЛ, які масово втікають із Мосула
в жіночому вбранні. ФОТО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна