Порошенко розповів, коли і скільки військових переселять із казарм у нові гуртожитки

 

За останні два роки майже 2,5 тисячі військовослужбовців Збройних сил України отримали квартири. Ще більше двох тисяч помешкань збудовано для тих, хто служить у Національній гвардії, Службі безпеці, Держприкордонслужбі, спецслужбі транспорту.
Про це заявив президент Петро Порошенко під час відвідання Міжнародного центру миротворчості та безпеки у Львівській області в День Збройних сил 6 грудня.

“Глава держави особливо підкреслив необхідність створення гідних умов розміщення та проживання військовослужбовців. Він наголосив, що разом зі створенням нової армії та відновленням бойової спроможності війська, одним з його головних пріоритетів є забезпечення достойних соціальних умов для військовослужбовців”, – повідомляє прес-служба глави держави.

“По гарнізонах нашої країни, і зокрема, тут, на полігоні вже зводяться нові казарми – хоча язик не повертається називати ці новобудови таким архаїчним словом”, – сказав президент.

Він зазначив, що як верховний головнокомандувач ініціював масштабний проект будівництва сучасних гуртожитків, а не казарм для контрактників.

“За два роки я планую переселити 25 тисяч військовослужбовців із наметів чи запліснявілих радянських казарм у сучасні і комфортабельні помешкання”, – сказав Петро Порошенко. Він наголосив, що для нього надзвичайно важливим є, “щоб воїн думав не про то як і де поспати, а думав як краще захищати Батьківщину”.

Глава держави повідомив, що вже розпочалося будівництво 91 гуртожитка першої черги, а в другій половині 2018 року буде збудовано ще 93 гуртожитки.

У присутності воїнів президент підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби”.

Читайте також:
На полігоні Широкий Лан добудовують стаціонарний бригадний табір. ФОТО

Уряд надав додатково понад 116 млн. грн. на житло для сімей загиблих та тих,
хто отримав інвалідність в АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна